Виживаємо в гуртожитку: рецепти страв без насіння чіа та інших невідомих продуктів

Студенти завжди голодні, але не завжди мають зайві гроші, щоб поласувати в кафе. А що робити, коли «Мівіна» з гречкою набридли? Як варіант: зателефонувати мамі та попросити сумку з продуктами 🙂 Жарти-жартами, але їсти таки хочеться.

Окей, Гугл, рецепти простих страв нашвидкуруч.

Однак у гуртожитку навряд знайдеться біле сухе вино чи агар-агар з насінням чіа. Саме тому журналісти Нівроку спішать на допомогу! Тут супергерої до 4 курсу довчилися і точно знають, що приготувати. Ну добре… Хоч п‘ятьма стравами поділимось.

Гречані котлети

Шукай чи проси в сусідів:

  • Картопля – 2-3 шт.
  • Гречка відварена – 1 склянка
  • Цибуля – 1 шт.
  • Яйце – 1 шт.
  • Борошно – 1 ч.л.
  • Панірувальні сухарі

Приготування

Відвари гречку. Після цього спробуй її подрібнити самостійно ложкою або у блендері (ну раптом у сусідки є). Цибулю поріж дрібними кубиками і підсмаж на пательні. Відвари картоплю та зроби пюре. Тепер усе це змішай, додай яйце, муку та сіль. Сформуй котлети і обкатай сухарями. Розігрій пательню, додай олію і смаж з обох сторін.

Шаурма з консервами

Так, не з куркою, а із сардинами. Дешевше і менше мороки.

Шукай чи проси в сусідів:

  • Лаваш –1 шт.
  • Сардини – 1 банка
  • Яйце – 1шт.
  • Капуста
  • Огірок
  • Соус (майонез з часником)
  • Твердий сир

Приготування

Лаваш намасти соусом. Нашинкуй капусту та огірок. Яйце звари і натри, чи наріж дрібненько. З консерви злий рідину, рибку розімни виделкою. Тепер натри сир. І все це виклади на лаваш. Сформуй шаурму або рулетик. Можеш підсмажити на сухій пательні або з‘їсти так.

Картопляники

Проси чи шукай в сусідів:

  • Картопля – 500 г
  • Сир кисломолочний –180 г
  • Яйце – 1 шт
  • Твердий сир –100 г
  • Борошно – 2 ст.л
  • Кріп
  • Олія
  • Сіль
  • Чорний перець

Приготування

Відвари картоплю та зроби з неї пюре. Додай туди сир (попередньо зім‘явши виделкою), яйце, кілька ложок борошна та кріп. Твердий сир дрібно натри і додай до суміші. Добре перемішай і не забудь про сіль та перець. Тепер сформуй кульки. Розігрій пательню і смаж майбутні картопляники на середньому вогні. Кришку не закривай, аби виріб не втратив форму! Після смаження обов’язково остуди. А їсти й пригощати, рекомендуємо зі сметаною.

Паста з гарбузом

Так-так, з гарбузом. Ми не забули про сезонне меню в ресторанах.

Шукай чи проси в сусідів:

  • Макарони – 200 г
  • Гарбуз – 250 г
  • Сіль
  • Чорний перець
  • Масло –10 г
  • Сир твердий – 100 г
  • Сметана – 40 г

Приготування

Пасту вари, як зазначено на упаковці (зазвичай, 5-7 хв) Гарбуз наріж невеликими шматочками і вари приблизно пів години. Коли буде готовий – подрібни ложкою. Наріж дрібно цибульку і смаж на вершковому маслі. Як вона стане прозорою, додай у пательню гарбузове пюре, сметану та натертий твердий сир. Потім переклади в пательню відварену пасту і добре перемішай.

А на десерт що?

Про десерт ми не забули теж: на солоденьке – панкейки!

Шукай чи проси в сусідів:

  • Яйце – 1 шт.
  • Молоко – 1 склянка
  • Цукор – 2 ст. л.
  • Борошно – 1 ст.
  • Сіль – ½ ч. л.
  • Рослинна олія – 2 ст. л.
  • Сода – ½ ч. л.

Приготування

Візьми яйце, додай сіль, цукор і перемішай все до появи пінки. Потім долий півсклянки молока і поступово підсипай борошно (щоб млинці були без грудочок). Додай молоко та борошно, яке лишилося, роби це за тим же принципом. Погаси соду та додай у тісто. Вилий у суміш олію, щоб панкейки не підгоріли. Усе дуже ретельно перемішай, підігрій пательню, додай туди трохи олії (лише для першого панкейка) і смаж на середньому вогні.

Добрий студент – ситий студент. Тож готуй на здоров‘я. Смачного!

P.S. панкейки ду-у-уже інстаграмні.

Ольга Возняк, студентка-журналістка

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *